Associació Pro-Teatre Talia Olympia

Organitzador

Associació Pro-Teatre Talia Olympia
Web
https://teatretalia-olympiabcn.blogspot.com/

Sala

Auditori
QR Code

Dia

18 set. 2021

Hora

19:00 - 21:00

Cost

€6.00

Homenatge a FER, dibuixant de El Jueves

Projecció audiovisual de Zoòtrop

Concert del Duo Lupino

En homenatge al ninotaire FER en el primer aniversari de la seva mort

Josep Antoni Fernández i Fernández, (Mansilla de las Mulas, Lleó, 1949 – Figueres 2020), conegut pel seu pseudònim Fer, és un dels més importants dibuixants d’humor de la premsa catalana. Va publicar els seus ninots al diari El Punt Avui des de 1987 i ha estat director de revistes satíriques com El Papus o El Jueves. Impulsor del Premi Internacional d’Humor Gat Perich, ha rebut fa poc la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria vital i artística. Va patir la bomba a la redacció del Papus per l’extrema dreta. Llicenciat en Història i Antropologia féu de professor en diversos instituts d’educació secundària a Santa Coloma, Ripollet i Barcelona. Va començar a dibuixar l’any 1969 a la revista Mata Ratos. Molt aviat també començà a fer dibuixos a revistes com En Patufet, Oriflama i al diari franquista La Prensa. Fou Jaume Perich qui va suggerir-li que publiqués els seus dibuixos a Mata Ratos, i qui va recomanar-li que signes utilitzant les tres primeres lletres dels seus dos cognoms: FER.

 


Sobre el Duo Lupino

Bartolomé García-Plata i Víctor Oller Segura fa uns 15 anys que es coneixen i, de mestre i deixeble, han passat a companys de viatge. Són professors de L’Escola de Músics, al Raval, i fa anys que toquen junts en diferents formats. L’últim, amb Swing Comentarios, en els prepandèmics balls de swing de Calàbria 66. Tolo ve del món de la clàssica, especialment la contemporània, i s’ha dedicat a estrenar obres de compositor(e)s actuals. Víctor, en canvi, posseeix una formació jazzística i sempre ha tingut inquietuds en el camp de la composició i els arranjaments. Aquests dos camins finalment s’han creuat per combinar l’expertesa de cada ànima. En aquest nou projecte es dediquen a un repertori de cambra íntim i meditatiu, en gran part escrit pel Víctor especialment per a aquesta formació. El nom del projecte fa referència a Ida Lupino, actriu, guionista i directora de cinema de Hollywood, a qui la pianista i compositora Carla Bley, gran referent per al duet, va dedicar una peça amb el mateix nom. Amb alguna incorporació de Bley i altres compositor(e)s, aquesta parella ens acabarà de completar un viatge d’introspecció reveladora.

Bartolomé García-Plata
Nascut el 1977 a Barcelona, Bartolomé García-Plata va començar a tocar clarinet als 7 anys al Conservatori del Liceu de Barcelona. Anys més tard finalitza els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb menció d’honor. Durant la seva carrera ha treballat sobretot amb formacions orquestrals. S’ha dedicat a estrenar obres de compositors actuals i això l’ha portat a l’experimentació de diferents sonoritats amb el clarinet. Pertany al grup de cambra de l’Associació Catalana de Compositors, amb la qual ha enregistrat moltes estrenes. També ha fet incursions en el món del teatre amb el grup humorístic músic-vocal La Trova. Ha viatjat per molts països realitzant concerts amb diferents grups de cambra, com Obdara Trío o Martín y Plata (música cubana), i amb l’ACC en l’àmbit de la música contemporània. Intrigat pel món de la direcció i la pedagogia del clarinet, treballa com a mestre de clarinet i director de diferents formacions musicals a L’Escola de Músics. Actualment també està treballant en el seu canal de YouTube Clarinetrucos, on ja és un referent en el món del clarinet.

Víctor Oller Segura
Nascut el 1991 a Sitges, Víctor Oller Segura va començar a tocar el piano als 6 anys. Poc després se n’anava a viure uns anys a Brussel·les, on va continuar estudiant música. Més tard va tornar a Barcelona i va conèixer L’Escola de Músics, on va descobrir el jazz i on es va formar musicalment durant l’adolescència. La seva altra passió, les llengües, el va portar a cursar els estudis de Traducció i Interpretació. I, un cop acabats, se’n tornava cap al nord, aquesta vegada al Conservatori La Haia (Països Baixos), per estudiar el Grau Superior de Piano Jazz amb menció en Composició, amb professors com Wolfert Brederode, Susanne Abbuehl, Juraj Stanik o Martijn Padding. La composició i els arranjaments sempre han estat molt importants en la seva carrera i, amb la inspiració de grans referents com Carla Bley o Maria Schneider, no para ni un moment d’escriure música per a diferents projectes.

 

🎧 Enllaç al tema Chillin' - Oller i Guerra, composat per Víctor Oller
Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin