Recursos per a entitats

Creació, gestió i finançament

Recursos Craj 

Espai amb articles i publicacions d’interès recursos per a les associacions que tenen la necessitat de presentar projectes, sol·licitar subvencions públiques o millorar diferents aspectes de la gestió de la seva entitat.

 

Subvencions públiques

L’Ajuntament té una àmplia oferta de subvencions que van des de les accions socials fins al comerç, passant per les polítiques de joventut. Però el bloc més important, que representa vora el 80% del total de subvencions, és el destinat a les activitats de districte i ciutat.

Constitució d’associacions

Pàgina oficial de la Generalitat de Catalunya amb tot d’informació relacionada amb la constitució d’una associació.

Constitució d’una associació

Si us esteu plantejant formalitzar el vostre projecteu col·lectiu, Torre Jussana us proposa consultar aquest itinerari preparat per guiar-vos en la constitució de la vostra associació.

Comunicació

Pla de comunicació

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) té desenvolupada una guia en línia amb tots els passos per a construir un pla de comunicació propi.

Comunicació inclusiva

L’Ajuntament de Barcelona ofereix en línia una completa guia de comunicació inclusiva. Contempla tots els àmbits que es consideren inclosos en aquesta definició: societat igualitària en qüestions de raça, gènere, orientació sexual, diversitat funcional o salut mental.

Com elaborar el pla de comunicació de l’Associació?

Guia d’assessorament el·laborada per Torre Jussana i el Consell d’Associacions de Barcelona. Destinada a entitats amb necessitat d’elaborar un pla de comunicació propi.

Comunicació inclusiva

Llenguatge no sexista

L’Ajuntament de Barcelona ofereix en línia una guia específica d’ús no sexista de llenguatge. Amb exemples pràctics d’ús diari per a millorar la redacció i la comunicació per a no discriminar per gènere.

Una guia per incorporar la perspectiva intercultural a la comunicació

Un recurs editat per Torre Jussana amb recomanacions per utilitzar la llengua d’una forma inclusiva.

Comunicació inclusiva i no sexista

Article editat per La Groc per a fer de la llengua un instrument de canvi de caràcter inclusiu i que contribueixi a fer una societat més igualitària.

Català inclusiu

Dossier editat per l’Apòstrof amb eines i recursos per a l’ús d’un català inclusiu.

Acollida
Transformació social i feminismes

Publicacions REDS

Reds és una entitat especialitzada en el treball de la solidaritat per a la transfomació social. En la serva pàgina web ofereix publicacions digitals especialitzats en diferents àmbits: drets humans,  Comunicació NO violenta, dones, gènere, migracions i recursos naturals.

Guia del bon tracte

Guia elaborada pel districte de l’Eixample per a conscienciar sobre el fenòmen de la violència de gènere, molt arrelat en la nostra societat. Desenvolupa eines per a detectar les diferents violències exercides per homes contra dones i com eradicar-les.

Salut i benestar

Mapa d’Actius de Barcelona

Mapa de recursos i actiivtats per a la salut, el benestar i les cures de la ciutat de Barcelona. Editat per l’Ajuntament de Barcelona.

WordPress Lightbox Plugin