Cuina comunitària de Sant Antoni

Cuina oberta i comunitària

La Cuina Comunitària de Sant Antoni és un espai de cuina obert al veïnat i a les entitats i col·lectius del barri de Sant Antoni. Està ubicada a l’Espai Veïnal del Mercat de Sant Antoni, on també es troben la ONG De Veí a Veí i l’Espai Jove La Cendra, gestionat per l’Assemblea de Joves de Sant Antoni. És un espai gastronòmic i també de trobada i de diversitat cultural.  A través de la cuina, es vol crear un espai de cura i compartició entre diferents col·lectius i generacions, on es generin connexions més enllà de la cuina i de forma col·lectiva i  es doni resposta a les necessitats de la comunitat.

Sobirania alimentària

La Cuina Comunitària és un espai destinat a treballar per una alimentació saludable, de qualitat i de proximitat. Vetlla per la sobirania alimentària, per a  reduir el malbaratament alimentari i així fer front a la crisi ecològica i alimentària que estem vivint de forma planetària. Té en compte les diferents necessitats alimentàries, intoleràncies i necessitats d’alimentació específiques al llarg de la vida.

Activitats regulars i obertes
Aprofita'm
Cuina oberta

Dos dies per setmana es fa una recollida excedents alimentaris donats per comerços locals i es cuinen per a persones sense recursos o per a projectes comunitaris del barri. L’activitat és oberta a la participació de persones voluntàries. Hi participa el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC).

 

 📆 Dilluns, 14:30/16:30h; Divendres, 9:30/12:00h

La cuina obre a la participació del veïnat de forma gratuïta amb una proposta de recepta o una dinàmica de cuina. Si t’agrada cuinar, en vols aprendre o t’interessa la sostenibilitat, la interculturalitat i l’alimentació saludable, participa!. Informa’t de les activitats al perfil d’Instagram de la cuina: @CuinacomSantAntoni.

 

📆 Dimecres, de 16 a 19h
Altres activitats regulars
Aula Gastronòmica: L'Escola Cuina al Mercat
Reserves per a projectes comunitaris

Tots els dimecres i dijous matí i dos dimarts de cada mes, grups escolars visiten les parades del Mercat de Sant Antoni i desprès cuinen els aliments que hi han comprat amb una recepta triada amb valors de proximitat, alimentació saludable i producte de temporada.

La cuina està oberta a grups organitzats per a projectes comunitaris organitzats per entitats sense ànim de lucre, serveis públics o centres educatius del barri de Sant Antoni. Escriu un correu a: cuinacomsantantoni@gmail.com, explicant el teu projecte comunitari. Et farem resposta al més aviat possible.

Gestió i governança

L’espai està gestionat des de setembre de 2023 per la Federació d’Entitats de Calàbria 66, una suma d’entitats, col·lectius i veïnat del barri de Sant Antoni que treballa per l’educació, la cultura i el veïnatge al barri. També gestiona l’Espai veïnal Calàbria 66. La Comissió de la cuina comunitària és l’espai sobirà de governança, on es debaten i valoren els projectes a desenvolupar a la cuina. La 1a reunió com a comissió de la Cuina comunitària es va celebrar el 14 de desembre del 2022, en el marc de la Taula comunitària de Sant Antoni. Les reunions de la comissió de la cuina comunitària són obertes a les diferents organitzacions que actuen al barri de Sant Antoni i així també com al veïnat. 

📆 Calendari d’activitats
📌 Cuina comunitària de Sant Antoni 
Espai veïnal, Fossat del Mercat de Sant Antoni
📩 cuinacomsantantoni@gmail.com · 📞 622 332 813 
🧐 @cuinacomsantantoni
WordPress Lightbox Plugin