Gent gran activa

L’Espai veïnal Calàbria 66 és un punt de trobada, socialització i acompanyament per a persones grans en edat però que tenen una actitud jove, inquieta i amb ganes de passar-ho bé. Les activitats que s’ofereixen estan organitzades per veïns i veïnes que tenen coneixements sobre una matèria concreta i desitgen compartir el seu temps i coneixement amb els altres. Si t’interessa cap de les les activitats que es proposen, mira els dies i els horaris de les activitats, vine i inscriu-te a la llista d’interessats que pots trobar a recepció de Calàbria 66 o bé escriu-nos a activitats@calabria66.net.

Manualitats

Taller de tapisseria i restauració de mobles

🪚 Impartit per Enric Pomés, un veí de Sant Antoni especialitzat en restauració de tapisseria i mobiliari antic i modern. Taller obert a qualsevol persona interessada en conèixer tècniques de restauració per aplicar als seus propis objectes. El primer dia de classe es donaràn instruccions del material personal necessari per a dur a terme les diferents sessions.

 

📅 Dijous, de 11 a 13h
📌 Espai veïnal

Taller de ganxet amb Carmen Lastra

🧶 Carmen Lastra és una veïna del barri molt agradable que té unes mans d’or. T’ensenyarà a crear les teves pròpies peces de roba amb ganxet, una entretinguda tècnica de teixir peces amb agulla de punt. T’assessorarà sobre les agulles i les llanes que pots utilitzar. Ella utilitza llana de merino, un material natural i de gran qualitat però pots utilitzar els material que més t’agradi.

 

📅 Dimarts i dijous, de 10 a 14h 
📌 Taller 2
Ball i moviment corporal

Ball en línia i playback

Classes orientades a persones que volen aprendre diferents ritmes sense parella. Es balla “en línia” de forma coreografiada amb diferents estils de música. Es complementen amb sessions de playback: es projecten vídeos amb la lletra de les cançons escrita i el participant simula que canta la cançó que s’escolta.

 

📅 Dimecres, de 10 a 13h 
📌 Espai veïnal

Taller de memòria

Impartit per Carme Díaz. Aquest taller té la finalitat d’entrenar la memòria a través de la informació i d’exercicis per a millorar l’atenció, ajudar a organitzar-la i cuidar-la donant un es pautes per tal d’estimular-la. És un taller que té una funció merament preventiva. Cada trimestre es realitzen 10 sessions.

 

📅 Dimecres, de 11 a 12:30h 
📌 Taller 2

Taitxi i Txikung

El Taitxí (Taichi Chuan) és un art marcial d’orígen xinès. Actualment està considerat com una pràctica física i espiritual. Treballa de forma holística, fusionant cos i ment en correcte equilibri. El Txikung (Qi gong) es considera una gimnàstica xinesa que sorgeix de les bases de la medicina xinesa i el taoisme alquímic ancestral.

 

📅 Dilluns i divendres, de 10 a 11:30h 
📌 Sala Polivalent

Classes de moviment corporal

Classes de ball, de ritmes diversos: swing, rock and roll, tango i ritmes llatins.

 

 

 

 

📅 Dijous, de 17 a 18h 
📌 Taller 1
Idiomes

Classes de català

Llegim contes, notícies, poemes, endevinalles, parèmies, festes del barri i de la ciutat, el temps passat, retalls de novel·les d’autors catalans i d’altres autors foranis… comentem les lectures. El mestre posa deures i cada setmana escrivim una mica sobre una qüestió o altra. Ens mirem l’ortografia i procurem aplicar-la als nostres escrits. Ens riem del completament directe, de les oracions subordinades. Ens informen d’on ve la nostra llengua, cap a on va, quines són les causes de la seva reculada. Quins són els escriptors catalans, actuals i passats.

 

📅 Dimarts, de 11 a 12:30h 
📌 Sala Annexa

Classes d’anglès

Fem classes de conversa en nivell avançat amb professor nadiu. Es requereix tenir coneixements de la llengüa anglesa per a participar en el grup. Entre tots escollim un tema per tractar la següent setmana i es comenta cada tema proposat a la classe. Temes d’actualitat i de contingut variat per a ampliar vocabilari i tenir més fluidesa. S’obre un torn d’intervencions amb preguntes i respostes. El professor fa les correccions oportunes i aclareix dubtes.

 

 

📅 Dimecres, de 11 a 12:30h 
📌 Sala Annexa
Filosofia i pensament

Club de filosofia amb Salvador Pardo

Sessions informals i participatives on es treballen temes de filosofia i feminisme. El feminisme filosòfic va néixer al segle XVII amb les innovacions conceptuals i terminològiques de la filosofia barroca. S’interroga sobre la peculiar situació de les dones, no sols dins del conjunt social, sinó i sobretot en com han estat pensades i com es conceptualitza el seu sexe.

 

📅 Dimecres, de 11 a 13h 
📌 Taller 1

Grup de conversa

Sessions dinàmiques on els participants proposen temes per a debatre i comentar. És una activitat dinamitzada per l’Associació de veïns del barri de Sant Antoni.

 

 

 

 

📅 Dijous, de 17 a 19h 
📌 Taller 2
Formació

Ensenyament elemental

Curs esta estructurat en dues parts: llenguatge i matemàtica. En l’apartat de llenguatge es treballen temes de comprensió en lectura i escriptura i es treballen, a nivell elemental, ortografia i la gramàtica i vocabulari. En l’apartat de matemàtica es treballen operacions elementals i estadística.

 

📅 Dilluns, de 12 a 14h 
📌 Sala Annexa

Taller de memòria

Impartit per Carme Díaz. Aquest taller té la finalitat d’entrenar la memòria a través de la informació i d’exercicis per a millorar l’atenció, ajudar a organitzar-la i cuidar-la donant un es pautes per tal d’estimular-la. És un taller que té una funció merament preventiva.

 

📅 Dimecres, de 11 a 12:30h
📌 Taller 2
Espai de joc

Dòmino i cartes

🎲  Els divendres tarda ens reunim a la Casa Regional de Castilla la Mancha, un espai social ubicat al barri de Sant Antoni per a passar la tarda jugant al dòmino i a les cartes.

 

📅 De dilluns a divendres, de 16:30 a 20h
📌 Casa Regional de Castilla la Mancha
Campo Sagrado, 5, 1r · Barcelona
WordPress Lightbox Plugin