Gent gran activa

Els espais de Calàbria 66 són un punt de trobada, socialització i acompanyament per a persones grans en edat però que tenen una actitud jove, inquieta i amb ganes de passar-ho bé. Les activitats que s’ofereixen estan organitzades per veïns i veïnes que tenen coneixements sobre una matèria concreta i desitgen compartir el seu temps i coneixement amb els altres. Si t’interessa cap de les les activitats que es proposen, mira els dies i els horaris de les activitats i vine a Calàbria 66 abans de començar la classe. Les activitats proposades són gratuïtes i obertes al veïnat de Sant Antoni. Les persones organitzadores de cada activitat demanen compromís d’assistència i puntualitat. Les places són limitades. Pots venir a provar un primer dia de classe per veure si l’activitat s’ajusta a les teves expectatives.

Manualitats

Taller de tapisseria i restauració de mobles

🪚 Impartit per Enric Pomés, un veí de Sant Antoni especialitzat en restauració de tapisseria i mobiliari antic i modern. Taller obert a qualsevol persona interessada en conèixer tècniques de restauració per aplicar als seus propis objectes. El primer dia de classe es donaràn instruccions del material personal necessari per a dur a terme les diferents sessions.

 

📅 Dijous, de 11 a 13h
📌 Espai veïnal

Taller de ganxet amb Carmen Lastra

🧶 Carmen Lastra és una veïna del barri molt agradable que té unes mans d’or. T’ensenyarà a crear les teves pròpies peces de roba amb ganxet, una entretinguda tècnica de teixir peces amb agulla de punt. T’assessorarà sobre les agulles i les llanes que pots utilitzar. Ella utilitza llana de merino, un material natural i de gran qualitat però pots utilitzar els material que més t’agradi.

 

📅 Dimarts i dijous, de 10 a 13h 
📌 Taller 2 / Espai veïnal
Ball

Ball en línia i playback

Classes orientades a persones que volen aprendre diferents ritmes sense parella. Es balla “en línia” de forma coreografiada amb música country. Es complementen amb sessions de playback: es projecten vídeos amb la lletra de les cançons escrita i el participant simula que canta la cançó que s’escolta. Impartit per Antonio Barajas.

 

📅 Dimecres, de 10 a 13h 
📌 Espai veïnal

Ball en línia 

Classes orientades a persones que volen aprendre diferents ritmes sense parella. Es balla “en línia” de forma coreografiada amb diferents estils de música. Apte per a qualsevol persona que es vulgui iniciar en el ball. Impartit per Lolita Vilagrasa.

 

 

📅 Dimecres, de 17 a 18h
📌 Taller 1

Salsa

La salsa és un ball afrocaribeny que neix de l’encontre de distintes modalitats de música ballable pròpies de l’Amèrica Llatina amb el jazz. Un “mix” de la música cubana del anys 40 i 50.  És un ball amb passes relativament fàcils d’aprendre pel que és ideal per a persones que es vulguin iniciar al ball. Es balla en parella però hi han passes que es poden fer de forma individual.

 

📅 Dilluns, de 17 a 18h 
📌 Taller 1

Merengue

És un tipus de ball d’origen dominicà que es balla en parella. La parella es manté junta en posició tancada. Es balla en saló amb passes molt senzilles de seguir. Accessible a persones sense experiència en dansa. Impartit per Francesc Martínez.

📅 Dimarts, de 12 a 13h
📌 Taller 1

Rueda cubana

És un ball d’origen cubà on els ballarins es posen en disposició circular i intercanvien passos y parelles. L’entesa entre els membres és important i requereix molta coordinació. Exercita cos i ment de forma molt lúdica. Impartit per Francesc Martínez.

📅 Dilluns, de 17 a 19h; Divendres, de 10 a 11h 
📌 Taller 1

Classes de ball corporal

Classes de ball amb ritmes diversos: swing, rock and roll, tango, chachachá i ritmes llatins. Al final de la classe fem una mica de jazz i relaxació final. S’ha de dur calçat còmode i moltes ganes de ballar i passar-ho bé. Impartit per Montserrat Ibáñez.

 

 

 

📅 Dijous, de 17 a 18h 
📌 Taller 1

Sevillanas

Les “sevillanas”, son un dels balls populars més reconeguts d’Espanya. Originàries  d’Andalusia, el so de la seva música i el moviment són aflamencats. Antigament es ballaven en els patis andalusos i els corralons. Son ballades en parella i de caràcter molt festiu. Actualment es canta i balla per tota Espanya, especialment en diferents fires i romeries andaluses. Classes impartides per Teresa Polan.

 

📅 Divendres, de 16:30 a 18h
📌 Taller 1
salut i benestar corporal

Taitxi i Txikung

El Taitxí (Taichi Chuan) és un art marcial d’orígen xinès. Actualment està considerat com una pràctica física i espiritual. Treballa de forma holística, fusionant cos i ment en correcte equilibri. El Txikung (Qi gong) es considera una gimnàstica xinesa que sorgeix de les bases de la medicina xinesa i el taoisme alquímic ancestral. Impartit per Juan Martínez. 

 

📅 Dilluns nivell avançat, de 10 a 11:30h 
📅 Divendres nivell iniciació, de 10:30 a 11:30h 
📌 Sala Polivalent

Ioga per a persones grans

Ioga suau adaptat a persones grans. Es fa una primera part d’estiraments i una segona on es treballen una sèrie de postures combinades amb la respiració i so. L’objectiu de la pràctica és arribar a la relaxació per a obtenir el benestar físic i emocional. Impartit per Maria Enriqueta, una persona que porta més de 30 anys en la pràctica del ioga. Cada participant porta la seva pròpia estora amb llençol blanc i roba còmoda de color blanc.

 

📅 Dijous, de 11 a 12h 
📌 Sala Polivalent
Idiomes

Classes de català

Llegim contes, notícies, poemes, endevinalles, parèmies, festes del barri i de la ciutat, el temps passat, retalls de novel·les d’autors catalans i d’altres autors foranis… comentem les lectures. El mestre posa deures i cada setmana escrivim una mica sobre una qüestió o altra. Ens mirem l’ortografia i procurem aplicar-la als nostres escrits. Ens informen d’on ve la nostra llengua, cap a on va, quines són les causes de la seva reculada. Quins són els escriptors catalans, actuals i passats. Impartides per Isidre Adomí.

 

📅 Dimarts, de 10 a 11:30h 
📌 Sala Annexa

Classes d’anglès

Fem classes de conversa en nivell avançat amb professor nadiu. Es requereix tenir coneixements de la llengua anglesa per a participar en el grup. Entre tots escollim un tema per tractar la següent setmana i es comenta cada tema proposat a la classe. Temes d’actualitat i de contingut variat per a ampliar vocabulari i tenir més fluïdesa. S’obre un torn d’intervencions amb preguntes i respostes. El professor fa les correccions oportunes i aclareix dubtes. Impartides per Magí.

 

📅 Dimecres, de 12 a 13:30h 
📌 Sala Annexa
Filosofia i pensament

Club de filosofia

🗣 Sessions informals i participatives on es treballen temes de filosofia i feminisme. El feminisme filosòfic va néixer al segle XVII amb les innovacions conceptuals i terminològiques de la filosofia barroca. S’interroga sobre la peculiar situació de les dones, no sols dins del conjunt social, sinó i sobretot en com han estat pensades i com es conceptualitza el seu sexe. Impartides per Salvador Pardo.

 

📅 Dimecres, de 11 a 12:30h 
📌 Taller 1

Grup de conversa

Sessions dinàmiques on les persones participants proposen temes per a debatre i comentar. Activitat organitzada per l’Associació de veïns del barri de Sant Antoni i dinamitzada per Montserrat Pastaller.

 

 

 

 

📅 Dijous, de 17 a 19h 
📌 Taller 2
Formació

Ensenyament elemental

Aquest curs esta estructurat en dues parts: llenguatge i matemàtica. En l’apartat de llenguatge es treballen temes de comprensió en lectura i escriptura i es treballen, a nivell elemental, ortografia i la gramàtica i vocabulari. En l’apartat de matemàtica es treballen operacions elementals i estadística. Impartit per Francesc Xavier Felez.

📅 Dilluns, de 12 a 14h 
📌 Sala Annexa
WordPress Lightbox Plugin