Aprofita’m

Projecte alimentari d’acció comunitària

Aprofita’m és un projecte d’acció comunitària per un consum sostenible. Neix amb la intenció de construir formes més sostenibles i comunitàries de viure, consumir i relacionar-nos. Usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Eixample Esquerra (SRC) recullen aliments que han estat donats a l’ONG De Veí a veí i comerços col·laboradors, i els cuinen a la Cuina comunitària del Mercat de Sant Antoni per a transformar-los en àpats saludables. Aquests plats van destinats a persones en situació de vulnerabilitat social. 

Consum sostenible

La major part dels productes que es fan servir per a elaborar aquests àpats són aliments frescos a punt de caducar o de fer-se malbé. Aprofita’m té com a missió fer del reaprofitament alimentari la base de la seva cuina, tot afavorint hàbits de consum sostenible. En aquest espai de trobada comunitari també es pretenen construir xarxes de suport entre el veïnat. Mirant per la salut i el benestar de totes les persones que ho requereixin a través de l’alimentació.

Qui són les persones destinatàries d’aquests àpats?

L’ONG de Veí a veí treballa no només amb persones que viuen al carrer i amb altres en precarietat habitacional que no tenen accés a cuina. La majoria són famílies en risc d’exclusió social que tenen al seu càrrec infants. Altres destinatàries són persones grans ateses pel CAP MANSO que viuen soles i que no tenen mitjans per cuinar. En aquest cas els àpats els reparteixen a domicili els mateixos usuaris del SRC. Els infants de l’Escoleta de Sant Antoni són un tercer grup destinatari dels àpats, en format berenar, doncs aquesta activitat té lloc a la tarda i després de l’horari escolar. L’Escoleta és un projecte d’acollida, reforç escolar i lleure educatiu destinat als infants del barri de Sant Antoni en situació d’especial necessitat.

Comerços col·laboradors

Comerços locals que donen aliments de forma regular:

🧐 Supermercat Foodcoop BCN

🧐 Supermercat Molsa Ceres Natural

🧐 Cooperativa Idoni

 

Ets comerç d’alimentació i vols col·laborar en el projecte donant el teu excedent alimentari?. Contacta amb la Cuina comunitària de Sant Antoni:

📩 cuinacomsantantoni@gmail.com

📞 622332813

 

Cerquem persones voluntàries!!!

Cerquem persones que vulguin dedicar el seu temps a col·laborar en el projecte: a cuinar àpats saludables amb les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Eixample Esquerre i amb interès per a treballar de forma voluntària per al veïnat vulnerable de Sant Antoni.

 

Qui pot participar? Persones majors de 18 anys.

Horaris de l’activitat a la cuina:
📅 Dilluns, de 14:30 a 16:30h
📅 Divendres, de 9:30 a 12:00h

Ubicació: 
📌 Cuina comunitària de Sant Antoni Espai veïnal, 
Fossat del Mercat de Sant Antoni
Contacta: 
Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) 
☎️ 93 424 54 09 · 📩 srcesquerra@cpbssm.org

Més informació: 
🧐 Federació d’Entitats de Calàbria 66 
👀 calabria66.net/aprofitam
un projecte creat per:
Amb la col·laboració de:
WordPress Lightbox Plugin