Escoleta de Sant Antoni

 

🦜 L’Escoleta de Sant Antoni és un projecte d’acollida, reforç escolar i lleure educatiu destinat als infants del barri de Sant Antoni de 6 a 14 anys que es troben en una situació d’especial necessitat o vulnerabilitat.

 

👧🧑👨‍🦱  Els infants inscrits assisteixen a Calàbria 66 dos tardes per setmana per berenar, fer els deures i passar-ho bé amb activitats i jocs de lleure. Les desigualtats amb les quals convivim exposen a la infància davant de situacions de vulnerabilitat i/o inestabilitat econòmica, familiar, d’habitatge i administrativa, entre d’altres. Moltes vegades, aquestes situacions acaben afectant negativament al rendiment i adaptació escolar dels infants o inclús portant al fracàs escolar, doncs s’enfronten amb moltes dificultats afegides al seu dia a dia. Sovint a aquests infants els manca un acompanyament personalitzat pel que fa a l’àmbit acadèmic.

 

L’Escoleta pretén ser un espai de suport socioeducatiu dels infants, reforçant-los en el seu estudi, les seves capacitats relacionals i la construcció de valors, tenint en compte la realitat educativa, econòmica i social actual. Es posa especial cura en la coordinació amb els referents educatius -família, escola, professionals dels serveis socials- per adaptar-se a les necessitats individuals de cada infant. També, més enllà del reforç escolar, els infants poden gaudir d’activitats de lleure on es treballen els vincles personals i es fomenta la convivència grupal.

 

L’objectiu és arribar a una ràtio d’una persona voluntària per a cada infant per tal de fer un seguiment més personalitzat. És per això quela crida de voluntariat segueix activa, necessitem persones voluntàries amb formació o experiència en educació, lleure educatiu o treball amb infants vulnerables.

 

👜 Altres agents implicats en el projecte són els comerços del barri que formen part de l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç -SAC- i que col·laboren aportant aliments pel berenar dels infants de l’Escoleta.

 

👧 Infants de 3 a 8 anys
📅 Dimarts i dijous de 16:45 a 19:00h
🤗 Si vols participar de forma voluntària, pots inscriure’t aquí. 
🍪 Si vols col·laborar com a establiment i formes part del SAC contacta aquí. 
📩 escoleta@calabria66.net.
WordPress Lightbox Plugin