Blog

Escoleta de Sant Antoni

馃枍 L鈥橢scoleta de Sant Antoni聽茅s un projecte聽d鈥檃collida, refor莽 escolar i lleure educatiu destinat als infants del barri de Sant Antoni que es troben en una situaci贸 d鈥檈special necessitat o vulnerabilitat. Els nens i nenes inscrits assisteixen a Cal脿bria 66聽els聽dimarts i divendres, de 16:45 a 19:00h per berenar, fer els deures i passar-s鈥檋o b茅 amb activitats i jocs de lleure. Les desigualtats amb les quals convivim exposen a la inf脿ncia davant de situacions de vulnerabilitat i/o inestabilitat econ貌mica, familiar, d鈥檋abitatge, administrativa, entre d鈥檃ltres. Moltes vegades, aquestes situacions acaben afectant negativament al rendiment i adaptaci贸 escolar dels nens/es o incl煤s portant al frac脿s escolar, degut a que s鈥檈nfronten amb moltes dificultats afegides al seu dia a dia. Sovint a aquests infants els manca un acompanyament personalitzat pel que fa a l鈥櫭爉bit acad猫mic i per aix貌, des de Cal脿bria 66, es busca tornar a oferir aquest suport psicosocial per als menors del barri de Sant Antoni, adaptant-lo a la nova realitat educativa, econ貌mica i social.

 

 


L鈥橢scoleta pret茅n ser un espai de suport socioeducatiu dels i les infants, refor莽ant-los en el seu estudi, capacitats relacionals i construcci贸 de valors, coordinant-se amb les i els referents educatius (fam铆lia, escola, serveis professionals, educadors/es socials鈥) i adaptant-se a les necessitats individuals de cada infant. Tamb茅, m茅s enll脿 del refor莽 escolar, els nens i podran gaudir d鈥檃ctivitats de lleure on es treballaran els vincles personals i es fomentar脿 la conviv猫ncia grupal.

 

 


Des del 6 d鈥檃bril, un equip de聽20 ve茂nes volunt脿ries聽ho est脿 fent realitat i, tamb茅, comer莽os del barri que formen part del聽SAC, Sant Antoni Comer莽 han volgut col路laborar aportant aliments pel berenar dels infants inscrits. Gr脿cies a les persones del barri que han participat i col路laborat juntes, 19 nens i nenes en situaci贸 vulnerable derivats per escoles o Serveis Socials, poden gaudir d’aquest servei de forma gratu茂ta. El nostre objectiu 茅s arribar a una r脿tio d’un monitor/a per cada infant per tal de fer un seguiment m茅s personal. 脡s per aix貌 que la crida de voluntariat segueix activa, encara us necessitem!.

 

Si est脿s interessat/da en participar, pots inscriure鈥檛 aqu铆. 
Si vols m茅s informaci贸, contacta'ns a: escoleta@calabria66.net.

Sense comentaris

0
Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin