Organitzador

EDITORIAL EFADÓS, SL

Sala

Sala Espai Veïnal
Categoria

Més info

More info title
QR Code

Dia

11 abr. 2024

Hora

19:30 - 20:30

Presentació llibre “Sant Antoni desaparegut”

El llibre titulat “Sant Antoni desaparegut” és un recull d’imatges del barri a càrrec de l’autor Josep Fabra Llahí, amb pròleg del periodista Tomàs Delclós. És el volum 202 de la col·lecció “Catalunya Desapareguda”, creada el 2014. Està editat per l’editorial Efadós, especialitzada en fotografia històrica, amb col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

El llibre de 184 pàgines presenta 180 fotografies que han estat cedides per particulars del barri de Sant Antoni i les que s’han recopilat de diferents arxius fotogràfics de la ciutat. S’edita en format DIN-A5 apaisat en duotó, enquadernat en tapa dura.

Està estructurat en dos capítols: el primer recull les vies públiques i els edificis, i el segon, els establiments comercials. 

Pel que fa al contingut, a partir del 1860, i com a efecte de l’aprovació del Pla Cerdà, el territori situat més enllà del portal medieval de Sant Antoni es va configurar com un nou barri barceloní. El mercat es va inaugurar el 1882 i es va convertir en un veritable pal de paller del barri. A redós seu es va produir una gran activitat comercial que històricament s’ha mantingut. La ubicació del barri ha estat un altre senyal d’identitat. Sant Antoni és una falca entre el Raval i el Poble-sec. Això explica el seu caràcter menys burgès respecte de tot l’Eixample.

Tags:
WordPress Lightbox Plugin