Blog

La Mercè 2022

Del 23 al 26 de setembre de 2022

 

🎈 La Mercè és sinònim de castellers, cercaviles, gegants, tot una mostra de cultura popular combinada amb espectacles de dansa, música, circ, cinema a l’aire lliure i sons i ritmes d’allò més variats. 

 

Enguany es recupera la celebració a l’espai públic sense restriccions i reprèn el sentit de festa pública oberta a tota la ciutadania. La cineasta barcelonina Carla Simón serà l’encarregada de fer el pregó, amb la particular i sensible mirada feminista que la defineix. La ciutat convidada serà Roma, ciutat mediterrània i amb vincles culturals amb Barcelona. 

 

David de las Heras, l’autor del cartell de la Mercè 2022, ha mirat de sintetizar gràficament el concepte de Barcelona com a ciutat cuidadora, que abraça totes les generacions de barcelonins i barcelonines al llarg del temps. La il·lustració ens mostra en un segon pla indrets singulars de la ciutat, els colors de la bandera ucraïnesa sortint d’una trompeta, un castell elevant-se cap al cel i molts altres detalls per descobrir, mentre les tres figures femenines principals s’abracem i es banyen els peus a la Mediterrània. La ciutat aplega en una mateixa celebració la tradició i la creació artística, recorda les arrels i reitera el compromís de la ciutat amb la justícia i la pau. 

 

La Ronda de Sant Antoni s’estrena com a nou escenari d’activitats per a la festivitat amb actuacions musicals i la fira “Terra i Gust” dedicada a la gastronomia i a l’alimentació sostenible, en el marc de la iniciativa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. En aquest sentit recollim les queixes dels comerciants per no haver cridat a participar al comerç del barri. Els expositors no representen cap comerç local, tot que ni han molts al barri que encaixen amb la fira.

 

Bona Mercè!

 

 

 

Web oficial
Programa general
Ronda de Sant Antoni
0
WordPress Lightbox Plugin