Blog

Entrevista a Jordi Amela

🥳 Calàbria 66 celebra 6 anys!!!

🤗 Et presentem a Jordi Amela, descobreix la seva trajectòria i experiències viscudes durant aquests 6 anys de vida de Calàbria 66.

 

Càrrec que has desenvolupat i col·lectiu al qual has estat vinculat

He tingut l’honor i satisfacció de ser durant 2 anys el president de la Federació. D’altra banda, Calàbria 66 ha estat el detonant motivador per constituir la nova Associació Musical Tótum Revolútum amb Calàbria com a centre operatiu.

 

Com et vas vincular a Calàbria 66, ets de Sant Antoni, hi has viscut?

Vaig néixer al carrer Viladomat 23. Fins fa quatre dies encara s’hi veia el rètol del rellotger del barri. El mateix portal on el meu pare hi tenia un taller de galvanitzats. Membre de la família Izquierdo, coneguts per la centenària Armeria entre Viladomat i Parlament. És el meu barri de naixement i tot i que ara visc a les “afores”, Les Corts, tinc tendència a tornar-hi. Per un projecte anomenat Tótum Revolútum Fest necessitàvem un lloc per poder fer Activitats de forma periòdica. A Calàbria vàrem trobar tot el que necessitàvem i esperem que Calàbria també hagi pogut aprofitar tot el que hem estat capaços d’aportar.

 

Què és per a tu la Federació d’Entitats Calàbria 66?

Tot i que oficialment seria el punt de connexió entre les diferents entitats que hi participen, hauria de ser una Àgora d’inquietuds ciutadanes. La cultura, l’oci, el suport social o el debat, es fusionen en un emplaçament idoni per crear Comunitat. L’autogestió és un repte que reflecteix la capacitat de la societat per ser independents de forma ordenada, sostenible i perquè no, rendible.

 

Com definiries el teu pas per C66?

Bàsicament d’aprenentatge. Un dels conceptes que més he madurat és que sovint ens preguntem que pot fer una Associació o una federació per a nosaltres. La pregunta ha de ser, que puc fer jo i aportar a cada iniciativa?Calàbria 66 està farcit de persones amb ganes d’aportar de forma desinteressada

 

Què és el que més t’ha marcat l’experiència amb l’entitat?

En positiu, la solidaritat, la força del voluntariat i la capacitat ciutadana. En negatiu, la necessitat de moltes persones de polititzar constantment tot el que es fa. Igual que antigament es deia que tot poble tenia el seu “ximple”, tota col·lectivitat té el seu “Hater”.

 

Un consell per a la junta, l’equip tècnic i les comissions de treball actuals

Sempre he pensat que la participació massiva és bàsica per assentar unes bases, tenir idees i construir un projecte comú. Desgraciadament, les decisions les han de prendre les persones de confiança i cal tenir prou independència perquè les iniciatives no s’encallin. Les Assemblees són dos cops l’any i de forma constant és bo alimentar-se de propostes, però cal ser àgils, freds i efectius en les decisions de present i de futur.

 

Quin repte de futur voldries per a la federació?

Que Calàbria 66 pugui ser un punt de referència pel que fa a l’autogestió, que l’Ajuntament prioritzi el projecte inicial destinant la totalitat de l’equipament a la Federació. Que s’estengui fora de les parets d’un edifici i endegui noves aventures. Que segueixi lluitant com a norma i reflex de l’inconformisme ciutadà. Que s’entengui que no tothom pensa igual i els matisos són la base per encetar bons acords. I esperem que les reixes físiques i emocionals, desapareguin per sempre.

Sense comentaris

0
Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin