Blog

Entrevista a Aida Leal

🥳 Calàbria 66 celebra 6 anys!!!

 

🤗 Et presentem a Aida Leal, descobreix la seva trajectòria i experiències viscudes durant aquests 6 anys de vida de Calàbria 66. Forma part de l’equip tècnic de C66. Optimista, dona geek, idealista i amb una visió pedagògica de tot projecte. 

 

Càrrec que has desenvolupat i col·lectiu al que has estat vinculat

He estat i encara avui hi sóc formant part de l’equip tècnic de la federació. Sóc la directora tècnica i gerent de C66.

 

Com et vas vincular a Calàbria 66, ets de Sant Antoni, hi has viscut?

La meva vinculació amb Calàbria 66 ha estat des d’un inici laboral. Malgrat no sóc ni visc en l’actualitat al barri de Sant Antoni la meva vinculació laboral amb la federació m’ha permès conèixer més la realitat del barri, les entitats i col·lectius que hi treballen i els veïns que en formen part. Inevitablement el vincle també acaba sent emocional i a vegades em puc acabar creient que visc al barri perquè hi passo força hores. Però de moment no tinc el plaer. Qui sap si en un futur?

 

Què és per a tu la Federació d’Entitats Calàbria 66?

Per mi la Federació d’Entitats Calàbria 66 és un projecte apassionant. Fins els darrers anys semblava força impensable l’impuls d’entitats formades per tantes associacions, veïnes i recursos diversos. Calàbria 66 doncs va ser una descoberta sorprenent en un moment on la unitat d’acció era més necessària que mai. També ho és avui en dia. I d’aquí la vigència del projecte: gent diversa, que fa coses diverses construint des de la diversitat.

 

Com definiries el teu pas per C66?

El meu pas per Calàbria 66 ha estat d’acompanyament en el seu creixement. Sota el meu punt de vista els primers 5 anys de vida d’una entitat són crítics: el projecte s’ha de construir, hi ha moltes coses amb les que posar-se d’acord i apareixen “crisis” de diversa naturalesa. La meva tasca ha estat i és acompanyar aquest creixement: des de la responsabilitat d’aportar opinió, expertesa i facilitant els processos de decisió.

 

Què és el que més t’ha marcat l’experiència amb l’entitat?

El sentiment de pertinença a una comunitat, que va més enllà de l’entitat. És fer barri.

 

Un consell per a la junta, l’equip tècnic i les comissions de treball actuals

Potser de consells no en puc donar gaires perquè sóc una de les implicades en actiu. Però si n’hagués de donar-ne penso que la Federació ha d’estar amatent als canvis, ha de ser agosarada i arriscar-se. En ocasions la por ens provoca no sortir de la zona de confort i estem en temps on el confort és un bé escàs.

 

Quin repte de futur voldries per a la federació?

Un repte actual i de futur de la federació, resultant de l’actual context és canviar-nos nosaltres mateixos, repensar-nos. Només si aconseguim canviar-nos, seguirem sent útils al nostre barri i per la nostra societat. Revisar-nos constantment és clau per seguir sent una eina vigent pel canvi.

Sense comentaris

0
Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin