Blog

Dia Mundial del donant de sang

Avui 14 de juny 茅s el Dia Mundial del donant de sang

馃└ Es celebra per agrair l鈥檃ltruisme de les persones que an貌nimament donen sang per a que altres que ho necessiten i per a conscienciar a la poblaci贸 la import脿ncia d鈥檃questa pr脿ctica. Cada any fins a 70.000 persones han necessitat una transfusi贸 de sang a Catalunya i es necessiten fins a 1.000 donacions per dia. 馃枑 Calen m茅s donacions de sang per atendre les persones malaltes doncs les transfusions als hospitals han pujat un 15% respecte l鈥檃ny passat i per aix貌 calent m茅s donacions per a garantir els tractaments. A m茅s de sang, tamb茅 es necessita plasma i moll d鈥檕s. En el context de pand猫mia la necessitat de plasma tamb茅 ha crescut doncs ha quedat demostrat que alguns pacients malalts de COVID ha millorat significativament amb transfusions de plasma de donants que han passat la malaltia i que han generat anticossos per a superar-la.

 


馃檶 La Federaci贸 d’Entitats Cal脿bria 66 va acordar un conveni de col路laboraci贸 amb el Banc de Sang i de Teixits per a ser un punt de donaci贸 de sang trimestral. Aix貌 es tradueix en que un dia cada tres mesos cedim l鈥檈spai ve茂nal per a ser un punt de donaci贸 puntual.

 

馃 Si tens entre 18 i 70 anys, peses m茅s de 50 quilos i et trobes b茅 de salut pots donar sang 3 o 4 vegades en un any natural (3, si ets dona / 4, si ets home).

 

馃憠 Consulta: donarsang.gencat.cat / 馃摡 atencioaldonant@bst.cat 路 鈽庯笍 677071756 / 935573566 路 @donarsang

TAGS

Sense comentaris

2
Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin