Blog

ATENCIÓ. Perill de despreniment de drets i llibertats.

Calàbria 66 expressem el nostre rebuig davant de la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem doncs les diferències polítiques no es resolen per la via judicial sino de manera democràtica a través del diàleg i la superació política.

Denunciem, sumant-nos a la veu de justistes com Iridia i Red jurídica, que la sentència pot suposar un risc no només per a les persones condemnades sinó per a tota la societat ja que difumina el dret de manifestació i reunió de la ciutadania i obre la porta a que un excés en l’exercici d’aquests drets pugui ser qualificat com a sedició, un delicte que es castiga amb penes de vuit a deu anys, i amb la de quinze anys, si es tracta de persones constituïdes en autoritat. S’obre la porta, així, a la inseguretat jurídica i l’arbitrarietat.

D’altra banda, els i les juristes adverteixen que la interpretació que fa el Suprem del delicte de sedició pot provocar el que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha qualificat en diferents ocasions com un “efecto disuasorio” de l’exercici de drets fonamentals, és a dir, que la ciutadania deixi d’exercir un dret fonamental per por a les possibles sancions legals.

 

Els carrers seran sempre nostres. Els drets i les llibertats, també. Els nostres avis i àvies van trepitjar fort, nosaltres no farem ni un pas enrere.

 

Ens adherim al manifest conjunt des de l’Economia social i solidària.

 

Sense comentaris

1
Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin