Blog

🇺🇦 Ajuda per a Ucraïna

En motiu de l’emergència humanitària que s’ha produït a Europa a causa de la invasió militar de Rússia a Ucraïna el consolat ucraïnès de Barcelona fa una crida als barcelonins per a que donin material sanitari i articles de primera necessitat. 

 

Diferents entitats socials i comerços de la ciutat s’han organitzat en temps rècord per a recollir les donacions dels ciutadans des de diferents punts de la ciutat de i faran la gestió d’unificar la recollida al consolat ucraïnès. Tot aquest material s’enviarà als punts d’acollida de refugiats que s’estàn organitzant al països fronterers amb Ucraïna.

 

UcraĂŻna estĂ  entre els paĂŻsos amb mĂ©s refugiats del mĂłn desprĂ©s d’un èxode sense precedents per la invasiĂł de RĂşssia. Es calcula que en poc mĂ©s de 8 dies mĂ©s d’un miliĂł de persones han abandonat el paĂ­s fugint de la guerra. MĂ©s de la meitat sĂłn nens. Si l’agressiĂł militar i els atacs continuen es preveu que es pot triplicar la llista. SĂłn persones que han hagut de fugir de casa seva a corre cuita deixant-hi la major part de les seves pertinences. 

 

Els desplaçaments als països d’acollida són llargs i dificultosos -en autobusos o a peu- i a baixes temperatures. Es necessita de forma urgent medicaments, roba d’hivern, alimentació infantil envasada, conserves i productes d’higiene per a que arribin a tots aquests punt d’acollida de refugiats. 

 

Betevé ha creat un mapa de la ciutat de Barcelona amb els punts de recollida i els horaris d’obertura. Són entitats socials, instituts i escoles, casals de barri i comerços locals que s’han sumat a la crida. Alguns d’aquests punts estan ubicats al barri de Sant Antoni. La informació pot anar variant en els propers dies així que t’animem a que vagis consultant l’enllaç.

 

đź”´ Mapa de recollida
1
WordPress Lightbox Plugin