Blog

馃煟 8M, Dia de les Dones

Feli莽 dia de les Dones

El 8M, establert com a Dia Mundial de la Dona, 茅s un dia per a visibilitzar un problema social, econ貌mic i estructural que tenim arreu del m贸n i que afecta a m茅s de la meitat de la poblaci贸. Un dia per a analitzar i denunciar els reptes que tenim per endavant les dones arreu del m贸n.Us anomenem els principals objectius dels feminisme la propera d猫cada per assolir la igualtat de g猫nere:

 

鈽 Fomentar l鈥檈conomia feminista

Visibilitzar la bretxa salarial, donar es mateixes oportunitats de les dones a l鈥檈ntorn de l鈥檈mpresa passant per la conciliaci贸 laboral, trencar el sostre de vidre, promocionar plans d鈥檌gualtat.

 

鈽 Fomentar l鈥檈ducaci贸 i la cultura

Per a que les nenes i joves d鈥檃vui puguin accedir a sectors laborals actualment dominats pels homes com s贸n la ci猫ncia, la tecnologia, la pol铆tica i els espais on es prenen importants decisions.

 

鈽 Educar en la diversitat

Refor莽ar el tracte igualitari amb el col路lectiu LGTBI+ i en especial amb les dones lesbianes i transsexuals.

 

鈽 Eliminar l鈥檈datisme

Eliminar els prejudicis i estereotips que tenim sobre els persones per l鈥檈dat, especialment amb les dones. 脡s la tercera causa de discriminaci贸 despr茅s del racisme i el sexisme, molt naturalitzada en la nostra societat incideix sobre les persones de m茅s edat per貌 tamb茅 a les m茅s joves.

 

鈽 Eliminar les viol猫ncies contra les dones

Viol猫ncia estructural, viol猫ncia masclista, viol猫ncia f铆sica i sexual, cosificaci贸, viol猫ncia per motius de ra莽a religi贸 o origen, viol猫ncia contra treballadores sexuals i contra les dones migrades o refugiades.

 

鈽 Eliminar la bretxa digital

Per a que les nenes i joves d鈥檃vui tinguin acc茅s al m贸n tecnol貌gic en el mateix nivell que els homes. Per a que es puguin desenvolupar econ貌mica i socialment amb els mateixos drets que els homes.

 

聽馃憖 barcelona.cat/8M
0
WordPress Lightbox Plugin