Blog

26N Acte central del Consell de les dones de l’Eixample

El passat dissabte 26 es va celebrar als Jardinets de l’Alguer l’Acte central del Consell de les Dones de l’Eixample. Hi va ser present el Punt Lila Eixample per a fer difusió de tota la feina que realitzen en contra de la violència masclista.

 

El projecte “Totes Som Punt Lila”, recentment ha guanyat el XVII Premi 25 de Novembre per la rigorosa feina que ha dut a terme enguany d’analitzar els punts foscos del barri a través de marxes nocturnes amb les mateixes veïnes. Neix amb l’objectiu de prevenir, aturar i visibilitzar la violència masclista als barris de Barcelona a través de la participació comunitària de les veïnes. La iniciativa vol posar en evidència l’existència de la violència masclista a la ciutat i aposta per treballar conjuntament amb altres associacions veïnals i entitats socials i feministes per eradicar-les. Un cop assolit, l’objectiu és constituir al barri una xarxa de punts liles tant diürns com nocturns a entitats, comerços i establiments.

 

Amb el lema “per aquí no passo”, les marxes nocturnes són visites als punts que les mateixes veïnes del barri consideren “foscos” per a analitzar-los i “mapejar-los” per a una posterior anàlisi. L’objectiu no és només detectar els espais insegurs per a les dones sinó denunciar-los per a repensar millores urbanes i crear un teixit d’acollida per a les dones que en un moment donat se sentin agredides o amenaçades a l’espai públic.

 

Aquest projecte ha estat impulsat per la Vocalia de Feminismes de l’Associació de veïnes de Sant Antoni i la Federació d’Associacions de Barcelona. La Federació d’Entitats Calàbria 66 forma part del grup motor del projecte, juntament amb Sant Antoni Comerç, Som Sant Antoni i diferents veïnes del barri.

 

Si vols sumar-te al proper mapeig, estigues atenta a les nostres xarxes!.

 

 

Twitter
0
WordPress Lightbox Plugin