Blog

25N Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Avui dia 25 de Novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. És una xacra social que malauradament està incrementant al nostre país i és alarmant que ho sigui entre els més joves. Segons dades del darrer baròmetre sobre joventut i gènere de la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), 1 de cada 5 homes joves veu la violència de gènere com un invent ideològic. L’informe, realitzat a partir de 1.200 entrevistes a joves entre 15 i 29 anys, també recull que les actituds de violència de gènere que són més habituals entre els joves i que pateixen en gran mesura les dones són: revisar el mòbil, controlar el que fa la parella, dir amb qui pot parlar o sortir l’altra persona o insultar i humiliar a la parella. Des de la Federació d’Entitats Calàbria 66 recolzem i donem tot el nostre suport a tots els col·lectius i totes les accions veïnals que lluiten contra aquesta xacra social. 

 

Us anomenem tota una sèrie d’activitats que s’estenen més enllà del dia 25N i que han estat promocionades pel veïnat de Sant Antoni o pels col·lectius o institucions vinculats al nostre espai:

 

……………………………

12N/ Veïnatges forçats: Memòria de la presó de les dones de la Trinitat

🎞  “Veïnatges forçats” és un projecte de recuperació de memòria veïnal del Pla de Barris de la Trinitat Vella, en col·laboració amb l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ). El divendres 12 de novembre es va projectar a l’Auditori de Calàbria 66 aquest inèdit documental que parla sobre la recuperació de la memòria històrica i la reivindicació durant dècades sobre els drets de les dones que van estar preses en aquest espai a causa de la repressió franquista. En acabar al projecció es va celebrar una taula rodona amb persones protagonistes del documental i un interessantíssim debat. L’acte va ser organitzat per Espai Debat, col·lectiu federat a Calàbria 66.

👀 Més informació

 

……………………………

22-25N/ Campanya #ÉsViolènciaOnline de la Xarxa Punt TIC

🖱 Calàbria 66 treballa en estreta relació amb el Punt Òmnia de Sant Antoni i aquest està íntimament lligat a la Xarxa Punt TIC de Barcelona. @punttic ha creat la campanya “És Violència Online” amb l’objectiu de cridar a tota la ciutadania i, en especial, a la població més jove per conèixer els seus comportaments digitals. Entre el 22 i 25 de novembre, la campanya dóna eines per a reconèixer i prevenir les violències masclistes en entorns digitals. A més, promou la participació a través d’una enquesta en línia per conèixer l’ús que es fa de les tecnologies en relació a aquestes violències. Us animem a compartir aquesta enquesta entre els vostres contactes!. A més, durant aquests dies podeu compartir a les xarxes socials casos de violència online en espais digitals i estratègies i eines d’autodefensa amb el HT #ÉsViolènciaOnline. Les xarxes socials han de ser espais segurs, de llibertat pública i social i d’empoderament. Entre tots i totes fem front a les violències digitals!.

👀 Enquesta en línia

 

……………………………

23N/ XVI Premi 25N: BCN Antimasclista

👧🏻  El dia 23 de novembre vam acollir a l’Auditori de Calàbria 66 l’acte d’entrega de del XVIè Premi 25N, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. En el desenvolupament de l’acte hi ha va haver una representació teatral de Pamela Palenciano “No solo duelen los golpes”. La representació ens convida a reflexionar sobre els models de masculinitats dominants, hegemòniques i tradicionals, i els efectes i les conseqüències que té per a les persones, especialment per a les dones. I també, alhora, a revisar l’impacte d’aquests models en la socialització de la masculinitat, els límits i els perjudicis que imposen a les persones.

👀 Streaming de l'acte

 

……………………………

27N/ Digues la teva contra les violències masclistes

🖐🏻 Un grup de veïnes estan recollint històries de violència que vivim les dones per trencar el silenci. Escriu alguna història que vulguis explicar, sense nom ni cognom i col·locala dins una capsa que pots trobar en diferents espais del barri de Sant Antoni. Informa’t dels punts de recollida a l’Associació de veïns de Sant Antoni. El 27 de novembre, de 10 a 14h podràs veure-les totes al Mercat de Sant Antoni, cantonada Borrell-Tamarit.

👀 Associació de veïns de Sant Antoni

 

……………………………

15D/ Festival Sororité Eixample

👩‍🎤🎤 El 15 de desembre acollim a Calàbria 66 aquest festival organitzat per Dona cançó, un col·lectiu de dones artistes que fomenta la cultura feminista com a eina de transformació social. Hi haurà l’espectacle “ELLES”, protagonitzat per la companyia La Melancòmica, tot de grans preguntes de la humanitat amb píndoles teatrals per a tothom… l’humor no entén de gèneres!.

👀 Més informació sobre l'acte

 

👉 Informació oficial de L'Ajuntament de Barcelona sobre el 25N 
👁‍🗨 Vídeo de l'Acte Central del Consell de les Dones de l'Eixample 
💪🏼 Què hi ha convocat avui dia 25N?
0
WordPress Lightbox Plugin