Blog

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 a1 22 de setembre de 2021

❤️🚴‍♂️ La Federació d’Entitats Calàbria 66 se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d’activitats impulsades per l’Ajuntament de Barcelona i organitzades per diferents entitats, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

 

El lema d’enguany és “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i l’objectiu principal és sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de viure en una ciutat amb una reducció dràstica del vehicle motoritzat, promovent els mitjans de desplaçament més sostenibles. Durant la setmana se celebraran per Barcelona més d’una cinquantena d’activitats obertes al tots els públics: caminades, bicicletades, tallers i activitats singulars. Les més destacables són:

 

Inaguració del bicibus de l’Eixample

🚴 Divendres 17. El Bicibús escolar de l’Eixample començarà a rodar cada divendres lectiu durant aquest curs. La proposta permetrà que nens i nenes vagin a l’escola en bicicleta amb seguretat, circulant per la calçada i acompanyats per pares i mares i per la Guàrdia Urbana. El Bicibús sortirà a les 8:15h de Sant Antoni, concretament de la recent inagurada plaça Conxa Pérez, situada a la confluència dels carrers Tamarit i Comte Borrell. Des d’aquí arribarà fins al recinte de la Model, pujant pel carrer Entença. La primera parada serà a Calàbria amb Gran Via; la segona, a Diputació amb Entença, davant l’escola Joan Miró, i per últim, el Bicibús pararà a les escoles Entença i Xirinacs.

+ informació

 

Park(ing)Day 

🌿 Divendres 17. Es tracta d’una acció performativa, de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. 

+ informació

 

Dia sense cotxes: juguem al carrer

⚽️ Dimecres 22. Dia d’activitats al carrer, on se substituirà la circulació de vehicles per tallers per a totes les edats, exposicions, circuits infantils amb bicicleta, balls en línia, curses, masterclasses de zumba i body combat i xerrades, entre altres propostes.

+ informació

 

Sense comentaris

0
Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin