Arran de la proposta de programació del Teatre Arnau itinerant pel 2022, basada en descentralitzar la programació, per tal d’aterrar-la en les dinàmiques, projectes i inquietuds dels barris del Paral·lel; a Sant Antoni es creu pertinent mirar de donar impuls i començar a donar forma a una iniciativa cultural anomenada Sala Mercat. Mitjançant tres trobades de la comissió de programació del Teatre Arnau itinerant es decideix fixar l’espai públic com un eix temàtic que doti de coherència a les programacions que arrelen en els tres barris. L’encàrrec de la coordinació de la programació a Sant Antoni és assumit per la Federació d’Entitats de Calàbria 66, des d’on s’està impulsant la construcció d’una taula comunitària de barri.
Sala Mercat
El Mercat de Sant Antoni és l’edifici més emblemàtic del barri esdevenint un epicentre, sense ser el centre geogràfic del barri. Alhora els seus voltants són de les poques zones espaiades més o menys diàfanes que permeten un ventall d’accions culturals. Els espais triangulars que queden entre els braços del mercat són el més semblant a una plaça, espais propicis per gaudir d’un esdeveniment cultural. Sala Mercat però no és un espai, tampoc no pretén ser una única programació cultural. És una proposta cultural d’espectacles d’arts de carrer partint d’uns espais al voltant del Mercat de Sant Antoni.
La proposta visual i conceptual del logotip és un joc amb la lletra “A” de “Sala Mercat” i la figura en forma de A que es genera amb la vista aèria dels patis exteriors de l’edifici a l’entorn on es representen els espectacles. Les tipografies usades són amb presència: Triplex, per a la silueta de la A; Gotham, per a Sala Mercat. La forma és depurada i sòbria amb un color teula, respresentatiu de l’edifici i del logotip actual del Mercat de Sant Antoni. El resultat és un logotip contundent, fàcil de reconèixer i d’aplicar sobre qualsevol format. La imatge general del projecte és una reproducció modular de l’anagrama triangulat en diferents tons on domina el color teula.