Organitzador

REVO PROSPERIDAD SOSTENIBLE

Sala

Auditori
QR Code

Dia

06 nov. 2021

Hora

09:45 - 14:00

Cost

Gratuït

IV Jornada REVO de Transició Energètica

Jornades de reflexió sobre la transició energètica vista des d’un model econòmic basat en els combustibles fòssils a un model basat en l’energia renovable és una necessitat urgent per fer front al canvi climàtic, però aquest canvi no serà ni fàcil ni ràpid. Només cal veure les notícies per entendre que aquesta transformació comporta una revolució, tant en la nostra forma de vida (sobretot en el nostre model de mobilitat), com en la forma de produir l’energia que necessitem.

La implantació massiva de renovables implica un canvi molt important en els usos del sol i en el model de generació energètica. En el model actual la producció energètica es centralitzat i liderat per les grans empreses de l’oligopoli. La producció d’energies renovables, per les seves pròpies característiques, serà molt més descentralitzada i es portarà a terme per molts més actors.

El model de generació energètica postcarboni pot dirigir-se cap a una rèplica del model actual dominat per molt poques empreses o bé cap a un model molt més democràtic en el qual els ciutadans tinguin molt més protagonisme.

Per altra banda la implantació dels parcs solars en el territori està aixecant molts moviments de protesta que poden dificultar aquesta necessària transició. Cal conèixer les causes i els arguments d’aquestes protestes i plantejar propostes que superin les dificultats que s’observen.

L’objectiu d’aquesta Jornada REVO és la de tractar totes aquestes qüestions de la transició energètica, analitzar les dificultats que es plantegen i fer propostes per superar-les.

Blocs temàtics:

Canvi climàtic i la urgència de la transició


Com reduir el nostre consum energètic


Nou model renovable democràtic, solidari, equitatiu i descentralitzat

Programa

 

Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin