Organitzador

GRUP DE TEATRE EL TRIANGLE

Sala

Auditori
QR Code

Dia

11 jul. 2021

Hora

18:00 - 20:00

Cost

€6.00

Festa Major: Una vella, coneguda olor

De Josep Maria Benet i Jornet

Festa Major de Sant Antoni

 

 

 

 

 

 

 

 


Dissabte 10 de juliol, a les 21h - Inscripció  ·  Diumenge 11 de juliol, a les 18h - Inscripció  (Aforament limitat)

 

“Una vella, coneguda olor” és la primera obra que Josep Maria Benet i Jornet va escriure amb només vint-i-dos anys.

Amb ella va guanyar el primer premi Josep Maria de Sagarra, l’any 1963; reconeixement que va suposar l’entrada de Benet a l’escena pública, i l’inici de la seva carrera com a dramaturg, alhora que un nou paradigma s’estrenava a l’escena catalana: el públic es podia emmirallar i reconèixer en el que veia a l’escenari. Un nou realisme vehiculava les mateixes vivències i emocions, els mateixos sentiments i problemes que, presentats en la ficció teatral, i en un llenguatge planer i col·loquial, els espectadors sentien com a propis.

L’artificiositat narrativa d’èpoques anteriors, deixava pas a escenes quotidianes versemblants i realistes , ambientades en escenaris populars.

“Una vella, coneguda olor” ens evoca  a un temps passat, on la dictadura i la censura, el què diran i el pes de la religió, el masclisme i la postguerra, tenien un lloc reservat al mateix calaix que la resiliència, l’empatia i la il·lusió d’un futur millor.

Us proposem un viatge fins l’estiu del 1962, a un pati de veïns del barri del Raval de Barcelona, per reviure situacions que no són tan llunyanes a les que podem viure seixanta anys després, i embriagar-nos de la flaire d’una vella i bella olor.

 

Sergi Marcos

Tags:
Sense comentaris

Escriu un comentari

WordPress Lightbox Plugin