Espai SI Prize

Organitzador

Espai SI Prize
Web
https://www.facebook.com/tabernero.prize

Sala

Espai Veïnal

Més info

Instagram
QR Code

Dia

19 juny 2022

Hora

12:00 - 21:00

Cost

Gratuït

Gran Price Vinyl Fest

Torna el Gran Price Vinyl Fest a Calàbria 66
“La de Sant Antoni”

 

Amb només dues edicions a la seva esquena, aquesta fira de discos ja s’ha guanyat aquest sobrenom dins del circuit especialitzat. Va començar a celebrar-se el 2018 i es va veure forçada a aturar-se per la pandèmia. Torna a l’Espai Veïnal Calàbria 66 el cap de setmana del 18 i 19 de juny, coincidint amb el cap setmana del Sónar.

El 2018 va néixer el Gran Price Vinyl Fest. Una fira de discos que reivindica l’esperit del col·leccionisme del barri de Sant Antoni. Sempre s’ha celebrat coincidint, més o menys, amb el dia de la Música i, en dues de les tres ocasions, amb el Festival Sónar. Està promoguda pel col·lectiu Gran Price Vinyl i s’allotja a l’Espai Veïnal Calàbria 66, seu de bona part de les iniciatives del barri.

Des de la seva concepció, aquesta fira sempre ha pretès ser una mica més. Potser per això sempre ha comptat amb un calorós acolliment per part dels professionals, el públic i els mitjans. En la seva edició de 2018 i en coordinació amb la mítica botiga barcelonina Wah Wah Rècords, va oferir una exposició sobre el rock progressiu català, centrant-se en les manifestacions que van tenir lloc en la desapareguda Sala Price, a la qual el col·lectiu deu el seu nom. No en va en el seu escenari es van presentar el Dioptria del recentment desaparegut Pau Riba o el disc homònim de Música Dispersa, formació de la qual formava part Jaume Sisa, i que a dia d’avui són icones de la contracultura catalana dels anys 70. Es va editar per part de Wah Wah Rècords un single amb temes inèdits de Vertice, formació on militava Max Sunyer i que havien estat presentats a la Sala Price. El mateix Max es va passar per la fira per a xerrar amb els interessats en el tema.

En l’edició de 2019 va ser el torn del micro segell barceloní Discos Redondos, que va presentar  la seva segona referència: Outsider de Marco Boi Trio. Una formació de jazz local que va realitzar el seu concert de presentació a la Sala Absenta.

Una activitat que sempre ha estat senyal d’identitat del Gran Price Vinyl Fest i sense la qual ja no es concep aquest cap de setmana és la DJ’s vs. Dealers. Batejada així en homenatge als combats de boxa i lluita lliure pels quals el Price va ser conegut, la gràcia de l’assumpte resideix en què durant tot el cap de setmana hi ha una programació de DJ’s que amenitzen l’ambient. Doncs bé, aquests soferts púgils són convidats a venir sense la seva preuada maleta de discos. Se’ls assigna una parada de la fira per rigorós sorteig i disposen d’una hora escassa per a preparar-se la sessió amb el que hi puguin trobar. No s’atén ni a afinitats ni estil, ni amistats. Sense perdó!. Cadascun ha de demostrar el seu domini de l’ofici i el que és capaç de fer sense comptar amb el salvavides del repertori propi. Encara ressona en la nostra memòria, per exemple, la magistral sessió d’Adrián Uroz, DJ resident del Moog Club a l’edició del 2019. Una de les millors sessions de classic rock que el que subscriu ha tingut l’oportunitat d’escoltar amb menys de mitja hora de digging a la parada d’un conegut venedor del Dominical de Sant Antoni.

Precisament en aquesta edició, la de 2019, va començar la col·laboració de Gran Price Vinyl amb l’il·lustrador de Sant Antoni Jordi Gramunt AKA Leggo per a l’elaboració del cartell de la fira. Conegut pel seu treball per a Magic Box Int, Filmax o Primavera Sound, així com per a segells, revistes i per realitzar projectes específics per a la Rockdelux, Recordsale, Liquidator, Boa Música, Offsónar o Brixton Records i veí del barri, el cartell d’enguany és el que es va dissenyar originalment per a l’edició de 2020 i que, per motius coneguts de sobres, no va poder celebrar-se. En ell es poden veure als diferents personatges del barri, als organitzadors de la fira i a integrants de l’associació Espai Prize davant del nostre icone del barri, el mercat de Sant Antoni.

Enguany la cabina del Dj’s Vs Dealers està patrocinada per Microfusa, botiga i escola del barri referent absolut pel que es refereix a la cultura Dj i a la música electrònica, garantint-nos una qualitat de so tant pels assistents com per els partcitipants d’aquesta activitat central, durant el cap de setmana del Gran Price Vinyl Fest.

Respecte als expositors, al Gran Price Vinyl Fest hi podràs trobar botigues de Barcelona i d’arreu de Catalunya, als venedors del Dominical de Sant Antoni, que sempre hi són convidats a participar i botigues del sud de França, Alemanya i Anglaterra.

El cartell del DJ’s vs. Dealers d’aquesta 3ª edició es donarà a conèixer en els pròxims dies, prop del cap de setmana del 18/19 de juny, però podem anar avançar que es comptarà amb habituals de luxe i nous participants que no deixaran indiferent a ningú.

 

🗓 Dissabte 18 i diumenge 19 de juny, de 12 a 21h
🖐🏻 Espai SI Prize
Tags:
WordPress Lightbox Plugin