Associació Pro-Teatre Talia Olympia

Organitzador

Associació Pro-Teatre Talia Olympia
Web
https://teatretalia-olympiabcn.blogspot.com/

Sala

Auditori
QR Code

Dia

19 nov. 2022

Hora

19:00 - 21:30

Cost

Gratuït

Duo Lupino & The Cools

Jazz mirant la clàssica + Rock & Stuf

 

Duo Lupino
Bartolomé García-Plata Gironès – clarinet
Víctor Oller Segura – piano

Mestres de música a l’Escola de Músics JPC del Raval. El Bartolomé ve del món de la clàssica, especialment la contemporània, i s’ha dedicat a estrenar obres de compositor(e)s actuals. El Víctor, en canvi, posseeix una formació jazzística i sempre ha tingut inquietuds en el camp de la composició i els arranjaments. El nom del projecte fa referència a Ida Lupino, actriu, guionista i directora de cinema de Hollywood, a qui la pianista i compositora Carla Bley, gran referent per al duet, va dedicar una peça amb el mateix nom. Amb alguna incorporació de Bley i altres compositor(e)s, aquesta parella ens acabarà de completar un viatge d’introspecció reveladora.

Facebook · YouTube

 

The Cools
Jordi “James” Prieto  a la veu
Alberto de Ros a la guitarra
Albert Caduch al piano
David Merino al baix
Kenneth Albert a la bateria

The Cools va debutar el 2019 fent sold out a la mítica sala Sidecar de Barcelona, estrenant el seu primer LP “Not the best, but our best” gravat a l’estudi Angel Sound Studio i estem preparant un segon disc.  Tenim temes propis en anglès i les nostres influències venen marcades per grups com The Strokes, Carolina Durante, o Fontaines DC.  El 2021 amb la baixada de les restriccions hem pogut tornar als escenaris omplint sales com La Mutuo, La Nau i de teloners de Manel al Festival Arts d’Estiu.

Facebook  ·  Instagram

 

 

 

Cicle 25 anys sense Tete Montoliu, apadrinem músics emergents
L’Associació pro Teatre Talia Olympia del Paral·lel de Barcelona es complau en convidar-vos als tres concerts gratuïts de Marina Tuset, Duo Lupino i The Cools alhora que us encoratgem a comprar els seus discos. Els concerts  tindran lloc a l’Auditori de Calàbria 66 dins del cicle “apadrinem músics emergents” tot recordant l’efemèride del passat mes d’agost quan es van complir “25 anys sense Tete Montoliu”, i al mateix temps volem celebrar que hem aconseguit pel barri el solar del Talia, on en un futur a mig termini hi veurem, a banda d’habitatges socials, un petit teatre als seus baixos i de moment per l’any vinent un ús provisional com a parc amb un escenari on programarem concerts de mitja tarda a l’aire lliure.

Volem fer aquesta menció a Tete Montoliu, el gran pianista de jazz, de Be Bop que va explorar d’altres gèneres musicals com els Boleros i els ritmes tropicals i ho fem per moltes raons. La primera seria connectar els inicis de tots els músics amb els de Tete Montoliu. Una dada comuna és tocar a bars, festes majors i nius d’art. És el cas de Tete l’any 1947, quan es crea el Conjunto Montoliu Jr i hi actuen al nido de arte la Bola de Oro i el bar Salduba, Casino Militar, Festes Majors de Barcelona. El segon motiu que ens interpel·la és el nostre compromís amb aquest personatge artístic. La nostra petita associació va organitzar un concert abans de la pandèmia al Racó de’n Tete Montoliu a l’ONCE, al barri de Sant Antoni. Es va acceptar a la Festa Major del barri la nostra proposta de que la candidatura del pregoner fos pel net de l’artista, en Jordi Blesa Montoliu. D’aquesta experiència tenim com a producte una vídeo-xerrada per apropar al públic de forma telemàtica sobre aquest petit “Museu Tete Montoliu”.

Tete Montoliu va visitar Calàbria 66 quan era la seu de l’ONCE de Catalunya com a espectador de les funcions de teatre amateur de l’entitat per a infants amb ceguesa, on hi sortia el seu net. Val a dir també que tot just a tocar de Calàbria 66 tenim els Jardins Tete Montoliu. El darrer apunt que volem donar de l’artista és la seva actuació amb Lucky Thompson al nostre estimat teatre Talia l’any 1962, acompanyats per Peter Trunk al baix i Alfonso Blesses a la bateria.

 

Programació
29O Marina Tuset & Érico Moreira
19N  Duo Lupino + The Cools

 

🎟 Entrada lliure
🎧 Venda de discos dels projectes que es presenten
Tags:
WordPress Lightbox Plugin