Organitzador

Grup de formació per a gent gran

Sala

Annexa
QR Code

Dia

11 gen. 2022 - 08 febr. 2022

Hora

11:00 - 12:30

Classes de Català amb Isidre Adomí

Activitat per a Gent gran activa.

Curset de llengua catalana.

Des del passat mes d’octubre un petit grup de jubilades, amb un mestre també jubilat, hem tingut la sort de rebre acolliment per mantenir la continuïtat del grup de llengua catalana en el centre Calabria 66, atès que a causa de la pandèmia no va ser possible continuar en l’anterior espai que ens cedia una fundació. Les nostres trobades són els dimarts de 11 a 12:30h.

A qui pot interessar?

El grup està obert a noves incorporacions, amb persones de totes les edats, sexe, religió… Atès que els assistents i les assistentes al curset ja entenen, parlen, llegeixen i, poc o molt, escriuen en català, seria recomanable que aquells que volguessin incorporar-se al grup tinguessin present aquesta avinentesa, sense que això vulgui excloure ningú. Tothom serà ben rebut al curset, però podria ser que en algun cas no s’acompleguessin les seves expectatives.

Què fem?

-Llegim. Contes, notícies, poemes, endevinalles, parèmies, festes del bari i de la ciutat, el temps passat, retalls de novel·les d’autors catalans i d’altres autors foranis… Comentem les lectures.

-El mestre posa deures i cada setmana escrivim una mica sobre una qüestió o altra.

-Ens mirem l’ortografia. I procurem aplicar-la als nostres escrits.

-Ens riem del completament directe, de les  oracions subordinades (què són?)…

-Ens informen d’on ve la nostra llengua, cap a on va, quines són les causes de la seva reculada. Quins són els escriptors catalans, actuals i passats…

-I moltes activitats que es faria llarg d’ enumerar.

WordPress Lightbox Plugin